NODERĪGA INFORMĀCIJA

  • Kā izvēlēties cīsiņus?

    Noteikti pievērsiet uzmanību sastāvam. Sastāvā ingredientu sarakstā pirmajai jābūt cūkgaļai.

    Vizuālais izskatsCīsiņi atšķiras ne tikai pēc izmēra, bet arī pēc krāsas. Cīsiņi gaiši-rozā? Tieši tas, kas ir vajadzīgs! Turpretī piesātinati spilgti sarkani toņi liecina par to, ka ražotājs ir pārspīlējis ar krāsvielām.Kvalitatīvu cīsiņu virsmai ir jābūt tīrai, sausai un līdzenai, bez apvalka bojājumiem un uz tās nevajadzētu būt taukainām pilēm.

  • Interesanti fakti par desu un cīsiņiem

    1.Vācijā ir restorāns, kurā ēdienkārtē ir zelta cīsiņi. Īstenībā parastie cīsiņī tiek noklāti ar plānu 585. proves zelta kārtu.2.Serbijā miesnieks uzstādīja rekordu, izgatavojot cīsiņu vairāk kā divu kilometru garumā.3.Ņižnego Novgoroda iedzīvotāji par godu 780. pilsētas jubilejai izgatavoja lielāko Krievijā sviestmaizi ar desu.
  • Desu un cīsiņu vēsture

    Desu un cīsiņu ražošanai ir ilga vēsture – gandrīz divi tūkstoši gadu. Iespējams, tajos senajos laikos vēl nebija tās daudzveidības formu un viedu ziņā, kas ir mūsdienās, tomēŗ kopīgās ražošanas iezīmes sāka veidoties tieši tad.Pēdejo gadsimu gaitā desas un cīsiņi kluva par mūsdienu cilvēka ēdienkartes svarīgāko punktu. Pirmo reizi par ēdienu, kas līdzīgs desai, ir minēts atrastajā sengrieķu dzejā, kas uzrakstīts 500 g.p.m.ē.
  • Kā vārīt cīsiņus?

    Liekas nevarbūt nekas vieglāks, bet tā gluži nav. Jautājumi, kuri rodas cilvēkam, kurš nezina, kā vārīt cīsiņus:— Vai vajag noņemt plēvi no cīsiņiem pirms vārīšanas?— Likt cīsiņus vārītā vai aukstā ūdenī?— Vai sālīt ūdeni?